Over ons

Wie zijn we en wat doen we?

De Grensgevallen is een club van ondernemers die is ontstaan door het gezamenlijk inluiden van de carnaval op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de carnaval. Sinds jaar en dag, inmiddels al bijna 20 jaar wordt dit evenement door Belgisch en Nederlands Limburgse ondernemers samen gevierd.

Het gros van de ondernemers komt uit de regio Groot Maastricht en uit het Maasland van Lanaken tot Bilzen en van Vroenhoven tot Maasmechelen. Steevast treffen 100 mannelijke ondernemers zich in restaurant 't Plenkske te Maastricht en wordt er samen geluncht en worden er sketches en voordrachten gehouden. Na afloop vindt een kroegentocht plaats met een traditioneel parcours, te starten in de Bobbel en eindigend in de Platielstraat. Een vast carnavalesk herkenningselement wordt ieder jaar weer opnieuw aangeschaft en aan de deelnemers verstrekt bij de start van de kroegentocht om de samenhorigheid van de groep te accentueren.

Sinds 2011 is ook een start gemaakt met andere evenementen. In eerste instantie een gala waarbij hoogst uitzonderlijk ook de dames voor zijn uitgenodigd. Dit vindt vanaf 2011 steevast rondom 11/11, mede daardoor de start op 11/11/11 en wel in la Butte au Bois te Lanaken. Vanaf 2012 worden er ook regelmatiger zakelijke informatie bijeenkomsten georganiseerd. Te starten op 8 mei met een meeting bij Mvv Maastricht in het teken van grenzeloos ondernemen.
  • Armand Vliegen treedt op als secretaris, penningmeester en aanjager van de events.
  • Louis Christoffels fungeert veelvuldig als dagvoorzitter op hierbij.
  • Jacky Jackmaert trekt mede aan de kar van alle events en 
  • Raymond Heusschen zorgt in een aantal gevallen voor het entertainment.
Recentelijk is de opzet om meer events te organiseren en om hier meer zakelijke contacten uit te halen cq om de bestaande contacten uit te laten monden in meer business. Mede vanuit dit oogpunt is deze site ook opgestart.

Noot : vooralsnog is geen lidmaatschapsgeld voorzien, noch enig selectiecriterium en is iedere ondernemer vrij om in te schrijven voor deelname aan de events. Veelal geldt wel een maximumcapaciteit en voorafbetaling, waardoor tijdig aanmelden en betalen wel een vereiste is.

Armand Vliegen